Basis cursus

De basis cursus is voor alle honden vanaf 6 maanden die wel wat (extra) training kunnen gebruiken en/of waarbij je graag op een leuke manier aan jullie relatie wilt werken. Of je nou een hond uit het asiel hebt of een hond van iemand hebt overgenomen, of je hond is al wel langer bij je maar je zoekt naar een leuke cursus om 'm wat (meer) bij te brengen: stop met zoeken en meld je aan!

Wij geven korte cursussen van 7 lessen aan groepen van maximaal 6 honden. De lessen worden gegeven door 2 ervaren trainers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is uiteraard een lesplan, maar daar wijken we van af als dat nodig is. Onze trainingen zijn dus maatwerk. Iedereen is immers gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse problemen.

Omdat de dominantietheorie gelukkig al een tijdje geschiedenis is, werken we op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou!

We hebben in onze lessen een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (denk aan een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen in spelvorm.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee relaxter is en minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂

Trainingslocaties
We maken op woensdagavond gebruik van de binnenruimte en het veld van Cani-Connect in IJsselstein. Hier is genoeg parkeergelegenheid, een toilet en koffie/ thee voor wie dat wil. Eén les is een groepswandeling op zaterdagochtend in het Panbos of op de Hilversumse hei. Ook geven we workshops in de praktijk van Dierenkliniek Midden Nederland in Maartensdijk om honden een goede ervaring te geven en de baasjes handvatten om het bezoek aan de dierenarts zo goed mogelijk -met zo min mogelijk stress- te laten verlopen.

We zijn met 2 trainers, waardoor iedereen goed begeleid kan worden. Wat komt aan bod:

  • lichaamstaal
  • hoe word ik een leuke baas
  • hoe leert een hond
  • verminderen van angst/ agressie
  • lopen aan de lijn
  • basiscommando’s
  • neus- en hersenwerk
  • Tellington TTouch: oefeningen om je hond fysiek en mentaal meer in balans te krijgen
Nwe hond in huis 350x450

Praktische informatie

Najaar 2022
We starten 14 september weer met een nieuw blok! Een blok bestaat uit 7 lessen.
Exacte data: 14, 21, 28 september en 5, 12, 19 oktober. Lestijden: 19.00-20.00 uur of 20.15-21.15 uur.
De bos/heidewandeling is op zaterdagochtend 22 oktober.
Stuur een mailtje naar hallo@blafwerk.nl voor meer informatie of om je aan te melden.

Adressen diverse locaties:
Cani-Connect                                  : Lage Dijk-Zuid 30 te IJsselstein
Panbos                                               : parkeerplaats aan de Jozef Israëlslaan te Bosch en Duin
Hilversumse hei                                : parkeerplaats Vliegveld Hilversum, Noodweg 43

Kosten:
De cursus van 7 lessen wordt gegeven door 2 trainers (Debby en Anouk) en kost € 210,= incl. btw.