Cursus voor buitenlandse en adoptiehonden

We kunnen alle adoptie honden absoluut niet over één kam scheren. De een heeft op straat geleefd, de ander niet. De een heeft vreselijke dingen meegemaakt, de ander heeft juist veel te weinig meegemaakt. We hebben veel ervaring door onze eigen adoptie- en buitenlandse honden en vele Blafwerk klantjes. We weten dan ook dat deze geweldige honden enorm gebaat zijn bij een gespecialiseerde training. In onze lessen krijg je handvatten voor het 'lezen' van je hond en hoe je met lastige situaties om kan gaan. We geven tips en trics hoe je het vertrouwen van je hond sneller krijgt.

Deze cursus bestaat uit 8 lessen aan groepen van maximaal 4 honden, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Onze trainingen zijn maatwerk. Elke hond is immers een individu en jij bent gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse situaties.

Trainingsmethoden
We werken op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn. En zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou!

We hebben in onze lessen een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (denk aan een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen in spelvorm.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee relaxter is en minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂

Cursus-buitenlandse-honden

Praktische informatie

De lessen voor buitenlandse honden plannen we op de uren van de basis training.

Voor buitenlandse honden, herplaatsers of honden uit het asiel kan het heel prettig zijn om één of twee privélessen af te spreken. Dit omdat -hoe klein de groep ook is- een groep met honden en mensen voor jouw hond al snel te veel kan zijn.

Data: zie lesrooster.

Locatie:
Eigen binnenlocatie   : Reijerscop 34b te Harmelen
Evi Dierenartsen.         : Tolakkerweg 157 te Maartensdijk

Kosten:
Deze cursus van 8 lessen kost € 170,= incl. btw.

Stuur een mailtje naar hallo@blafwerk.nl voor meer informatie of om je aan te melden.