Cursus voor buitenlandse honden

We kunnen alle buitenlandse honden absoluut niet over één kam scheren: de een heeft op straat geleefd, de ander niet. De een heeft vreselijke dingen meegemaakt, de ander heeft juist veel te weinig meegemaakt (bv nooit van een klein binnenplaatsje geweest). Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Na veel ervaring met onze eigen buitenlanders en vele Blafwerk klantjes, weten we dat deze geweldige honden enorm gebaat zijn bij een gespecialiseerde training. In onze lessen krijg je handvatten voor het 'lezen' van je hond, hoe je met lastige situaties om kan gaan en geven we tips en trics hoe je het vertrouwen van je hond sneller krijgt.

Wij geven korte cursussen van 7 lessen aan groepen van maximaal 6 honden. De lessen worden gegeven door 2 ervaren trainers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is uiteraard een lesplan, maar daar wijken we van af als dat nodig is. Onze trainingen zijn dus maatwerk. Iedereen is immers gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse problemen.

Omdat de dominantietheorie gelukkig al een tijdje geschiedenis is, werken we op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou!

We hebben in onze lessen een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (denk aan een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen in spelvorm.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee relaxter is en minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂


Trainingslocaties

We maken op woensdagavond gebruik van de binnenruimte en het veld van Cani-Connect in IJsselstein. Hier is genoeg parkeergelegenheid, een toilet en koffie/ thee voor wie dat wil. Eén les is een groepswandeling op zaterdagochtend in het Panbos of op de Hilversumse hei. Ook geven we workshops in de praktijk van Dierenkliniek Midden Nederland in Maartensdijk om honden een goede ervaring te geven en de baasjes handvatten om het bezoek aan de dierenarts zo goed mogelijk -met zo min mogelijk stress- te laten verlopen.

Buitenlandse honden 1

Praktische informatie

Najaar 2022
We starten 14 september weer met een nieuw blok! Een blok bestaat uit 7 lessen.
Exacte data: 14, 21, 28 september en 5, 12, 19 oktober. Lestijden: 19.00-20.00 uur of 20.15-21.15 uur.
De bos/heidewandeling is op zaterdagochtend 22 oktober.

Voor buitenlandse honden, herplaatsers of honden uit het asiel kan het juist heel prettig zijn om één of enkele privélessen af te spreken.
Dit omdat -hoe klein de groep ook is- een groep met honden en mensen voor jouw hond al snel te veel kan zijn.

Adressen diverse locaties:
Cani-Connect                                  : Lage Dijk-Zuid 30 te IJsselstein
Panbos                                               : parkeerplaats aan de Jozef Israëlslaan te Bosch en Duin
Hilversumse hei                                : parkeerplaats Vliegveld Hilversum, Noodweg 43

Kosten:
De cursus van 7 lessen wordt gegeven door 2 trainers (Debby en Anouk) en kost € 210,= incl. btw.

Stuur een mailtje naar hallo@blafwerk.nl voor meer informatie of om je aan te melden.