Cursussen en workshops

Wij geven korte cursussen van 7 lessen aan groepen van maximaal 6 honden. Bij de pubers en volwassen honden zijn we daarbij ook met 2 trainers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is uiteraard een lesplan, maar we werken zo nodig ook met wat zich aandient. Iedereen is immers gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse problemen.

Omdat de dominantietheorie gelukkig al een tijdje geschiedenis is, werken we op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou!

02 Aanbod en werkwijze 400x264

We hebben in onze lessen een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (zoals een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen in spelvorm.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, hij meer zelfvertrouwen krijgt, relaxter is, een keuze ervaart en daardoor bv minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂

De puppengroep heeft 1 trainer (Rianne of Anouk). Overige cursussen worden gegeven door Anouk en Debby samen.


Trainingslocaties

We maken op woensdagavond gebruik van de binnenruimte en het veld van Cani-Connect in IJsselstein. Hier is genoeg parkeergelegenheid, een toilet en koffie/ thee voor wie dat wil. Eén les is een groepswandeling op zaterdagochtend in het Panbos of op de Hilversumse hei. Ook geven we workshops in de praktijk van Dierenkliniek Midden Nederland in Maartensdijk om honden een goede ervaring te geven en de baasjes handvatten om het bezoek aan de dierenarts zo goed mogelijk -met zo min mogelijk stress- te laten verlopen.

Onze cursussen:

Concepten