Gedragstherapie: coaching bij gedragsproblemen

Gedragstherapie is coaching bij gedragsproblemen. Ongewenst gedrag is vrijwel altijd te verhelpen of op z’n minst hanteerbaar te krijgen. Een hond doet niet vervelend om je te sarren. Veelal weten honden gewoon niet wat de bedoeling is. Ze hebben het verkeerde aangeleerd of nooit geleerd wat wel de bedoeling is. Het gedrag levert kennelijk iets op, waardoor ze ermee doorgaan.

Er kan ook sprake zijn van een erfelijke aanleg, fysieke of andere factoren die hun steentje bijdragen. Het is belangrijk deze vast te stellen, zodat je gericht aan de slag kan om het gedrag om te buigen naar wat gewenst is en om een prognose te kunnen maken voor de te verwachten mate van slagen.

Bij gedragsproblemen kun je denken aan:

  • agressie naar honden en/ of mensen
  • agressie bij de voerbak, bot of speelgoed
  • angst voor mensen, honden, geluiden, vreemde voorwerpen etc.
  • trekken aan de lijn
  • niet alleen kunnen zijn
  • vernielen in huis
  • overmatig blaffen
  • ander gedrag dat je ongewenst vindt
Gedragstherapie

Mogelijkheden

Wij geloven niet in een 'quick fix'. Dit ziet er op TV geweldig uit, maar dit is geen lange termijn oplossing. Voor blijvende gedragsverandering ben je nou eenmaal langer bezig dan eenmalig een uurtje training. Bovendien kunnen we volgens het boekje geweldige plannen bedenken, maar de praktijk zal uitwijzen of we hierin nog moeten bijsturen. Gedragstherapie is maatwerk. We stemmen graag met je af wat het beste past:

1. Praktijkbegeleiding

2. Basisconsult

3. Consult met extra praktijkbegeleiding

Consulten vinden bij je thuis plaats, zodat we de hond in zijn eigen omgeving kunnen observeren. Een vervolgconsult kan plaatsvinden op onze indoor  trainingslocatie: Reijerscop 34b te Harmelen.

Vergoeding door dierverzekeraars

Anouk is lid van de beroepsvereniging voor gedragstherapeuten, de NVGH. Daarvoor moet je minimaal hbo opgeleid zijn door een van de erkende opleidingsinstituten en jaarlijks nascholingen bijhouden. Dit is belangrijk, want gedragstherapie is een vak, maar helaas niet beschermd. Goed om te weten: consulten worden vergoed door bv OHRA en Petplan! Check de voorwaarden in je polis!