Basis cursus

Deze basis hondencursus indoor in Harmelen en Utrecht is voor alle honden vanaf 6 maanden die wel wat (extra) training kunnen gebruiken en/of waarbij je graag op een leuke manier aan jullie relatie wilt werken. Of je nou een hond uit het asiel hebt of een hond van iemand hebt overgenomen, of je hond is al wel langer bij je maar je zoekt naar een leuke cursus om 'm wat (meer) bij te brengen: stop met zoeken en meld je aan!

Wij geven cursussen van 8 lessen aan groepen van maximaal 4 honden, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Er is uiteraard een lesplan, maar daar wijken we van af als dat nodig is. Onze trainingen zijn dus maatwerk. Iedereen is immers gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse situaties.

We werken op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou!

We hebben in onze lessen een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (denk aan een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen in spelvorm.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee relaxter is en minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂

Wat komt aan bod:

  • lichaamstaal
  • hoe word ik een leuke baas
  • hoe leert een hond
  • verminderen van angst/ agressie
  • lopen aan de lijn
  • basiscommando’s
  • neus- en hersenwerk
  • Tellington TTouch: oefeningen om je hond fysiek en mentaal meer in balans te krijgen
Basis-hondentraining

Praktische informatie

De lessen zijn op woensdag en donderdag. De eerste les is een theorieles. In deze online sessie vertellen we alles wat je moet weten over gedrag en communicatie en onze trainingsmethode. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. De laatste les is een groepswandeling in Utrecht waar we al het geleerde in de praktijk brengen.

Data
Zie lesrooster.
Stuur een mailtje naar hallo@blafwerk.nl als je meer informatie wilt hebben of je aan wilt melden.

Locaties
Eigen binnenlocatie                       : Reijerscop 34b te Harmelen
Evi Dierenartsen                              : Tolakkerweg 157 te Maartensdijk

Kosten
De cursus van 8 lessen kost € 170,= incl. btw