Iedere hond naar school! 

Maar dan wel volgens de laatste inzichten en op basis van lol, respect en samenspel. Debby van de Weerd biedt hondentraining indoor in Utrecht vanuit deze principes. Ze gaf langere tijd les onder de vlag van Blafwerk, maar terwijl ik me ga focussen op speuren, gaat Debby in 2024 zelfstandig verder. Daar ben ik ongelofelijk blij om, want Debby is een geweldige trainer met veel ervaring. Ze zet het Concept Trainen voort. Iets wat ik iedere hond en baas gun!

Omdat de dominantietheorie gelukkig al een tijdje geschiedenis is, werkt ze op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou! Plezier én resulaat is het motto!

Hondencursus
Concept trainen

Concept Trainen

Met Concept Trainen kijken we naar wat je hond nodig heeft aan 'concepten' om te doen wat jij graag wilt. Denk bijv. aan ‘impulscontrole’, ‘zelfvertrouwen’, ‘kunnen nadenken in opwinding’. Per concept zijn er diverse spellen en oefeningen.

Enkele citaten van cursisten:
- Bobby komt nu vaker bij me inchecken tijdens wandelen, er is meer contact
- Max is minder reactief, veel kalmer!
- Het is meer een ‘way of living’ met Charlie, het is heel toepasbaar
- Het vraagt geen extra tijd of training; ik pas 't gewoon toe tijdens wandelingen
- Ik heb het idee dat Puck me nu veel leuker vindt. Ik vind haar in ieder wel veel leuker nu 😉

In dit filmpje van Dogs Talk wordt Concept Trainen in 1,5 minuut uitgelegd!

Alle honden zijn welkom

Debby maakt groepen ‘op maat’, zodat iedere hond (en baas) ook de kans krijgt echt wat te leren. Op alle niveaus wordt er lesgegeven. Of je nou een hond uit het asiel of buitenland hebt of een hond van iemand hebt overgenomen, of je hond is al wel langer bij je maar je zoekt naar een leuke cursus om 'm wat (meer) bij te brengen: stop met zoeken en meld je aan!

Trainingen         : puppyklas, basiscursus, gevorderden en funklasjes.
Hoe vaak            : 1 lesblok bestaat uit 8 lessen van een uur
Groepsgrootte  : maximaal 4 honden (bij de gevorderden kunnen dit er 5 zijn)
Wanneer            : woensdag- en maandagavonden

hondentraining
Scherm­afbeelding 2023-02-19 om 14.33.58

Inhoud lessen

De 1e les is een online theorieles, waarin je van alles te weten komt over gedrag en communicatie en wordt helder wat concept trainen inhoudt. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen en aan te geven waar je aan zou willen werken. Les 2 t/m 7 zijn bij slecht weer lekker binnen. Laat het weer het toe, dan trainen we buiten. De lessen worden afgesloten met hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, meer zelfvertrouwen krijgt en daarmee relaxter is en minder reactief reageert. De honden gaan dan ook altijd helemaal ‘zen' weer de auto in! De laatste les is een groepswandeling in Utrecht. Hier wordt al het geleerde in de praktijk gebracht.

Praktische informatie

Trainer
Debby van de Weerd (06-14897611)

Data en tijden
Woensdagen: 10 jan (online), 17 jan, 31 jan, 7 feb, 14 feb , 28 feb, 6 mrt en 13 mrt
Maandagen: data volgen
Lestijden: 18.15 uur, 19.15 uur en 20.15 uur

Stuur een mailtje naar debby@blafwerk.nl als je meer informatie wilt hebben of je aan wilt melden of gebruik het contactformulier op deze site.

Locatie
Binnenlocatie  : Nautilusweg 14 in Utrecht
Eindwandeling: diverse locaties in Utrecht

Kosten
De cursus van 8 lessen kost € 170,= incl. btw

Scherm­afbeelding 2023-12-02 om 21.11.25