Cursussen en workshops

Hondentraining in Utrecht en indoor in Harmelen. Wij geven cursussen van 4-8 lessen aan groepen van maximaal 5 honden. We kiezen voor kleine groepjes, omdat iedereen dan voldoende aandacht krijgt. Er is uiteraard een lesplan, maar we werken ook met wat zich aandient. Iedereen is immers gebaat bij praktische handvatten bij alledaagse vragen. De meeste cursussen hebben één online sessie waar we vertellen over onze trainingsmethode en een stukje essentiële theorie. Dat scheelt tijd tijdens de praktijklessen, maakt het leuker en gemakkelijker (je hebt immers dan niet je hond aan de lijn die ook aandacht vraagt. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Omdat de dominantietheorie gelukkig al een tijdje geschiedenis is, werken we op basis van een goede relatie met je hond. Dit geeft het beste resultaat op de langere termijn en zorgt ervoor dat de training super leuk is voor de hond maar ook voor jou! Plezier én resulaat is ons motto!

Cursussen

Onze trainingsmethoden: plezier én resultaat!
We hebben in onze puppycursus, basis lessen en de training voor buitenlandse honden een unieke combinatie van Concept Trainen (CT) en de Tellington TTouch Methode. Met CT kijk je welke concepten je hond nodig heeft om bijvoorbeeld lekker naast je te lopen aan een slappe lijn. Denk aan 'het geweldig vinden om daar te lopen', 'kunnen nadenken in opwinding' en 'kunnen loskoppelen van afleiding' (zoals een hond, kat, fietser etc). Voor al deze concepten hebben we allerlei leuke oefeningen.

We sluiten lessen af met wat hersenwerk en onderdelen van de Tellington TTouch Methode. Deze methode zorgt ervoor dat je hond zich meer bewust wordt van zijn lijf, hij lekkerder in z'n vel komt te zitten, hij meer zelfvertrouwen krijgt, relaxter is, een keuze ervaart en daardoor bv minder reactief reageert. De honden uit onze lessen gaan dan ook altijd helemaal 'zen' weer de auto in! 🙂

Lekker overdekt trainen!
We trainen op een heerlijke binnenlocatie net onder Harmelen. Zeer goed en snel te bereiken vanaf Utrecht (ca 20 min.) Er is een gezellige blokhut waar de koffie klaar staat. Familie is uiteraard welkom om mee te komen! Parkeren kan gratis voor de deur.

We organiseren ook boswandelingen voor onze cursisten. Deze groepswandelingen zijn op zaterdagochtend in het Panbos, Austerlitz of op de Hilversumse hei. Ook geven we workshops in de praktijk van Evi Dierenartsen Maartensdijk om honden een goede ervaring te geven en de baasjes handvatten om het bezoek aan de dierenarts zo goed mogelijk -met zo min mogelijk stress- te laten verlopen.

Onze cursussen: